Vem slog mig i huvudet?

Dagen började med att jag skulle på MTR (magnetröntgen) på sjukhuset av fossingen som har fått för sig att somna när jag springer. Så efter att ha fått så där fiiinfiiiina sjukhuskläder så fick jag en nål i armen och låg jag där.. I en tunnel, en obehaglig sådan som lät som att den skulle explodera när som hellst under 90 minuter.

Men väl hemma så känns det som om någon har slagit mig riktigt hårt i huvudet, och så har jag en hemsk rethosta. Detta går mig på nerverna jag är inte bra på att vara sjuk. Måste ta mig till apoteket och köpa lite medicin mot rethostan och allt därtill som kan tänkas behövas..



Så här ser en magnetröntgen ut...


Den finaste

Jag har en så underbar morfar, att jag nästan blir avundsjuk på mig själv. Behöver man någon att bara prata med, att höra en vänlig röst så vet man direkt vem man kan ringa. Det bästa av allt är att han blir så glad när jag ringer. Även om vi bor långt ifrån varandra och inte ses så ofta så har vi full koll på varandra. Han frågar om jag är duktig i skolan och gör honom stolt och jag kollar så han inte är uppe och klättrar på stolar och försöker byta glödlampor. Min morfar är den underbaraste morfar man kan önska sig. Det är min morfar det och jag är stolt över att vara hans barnbarn!





Tillbaka

Efter en helg i Göteborg är jag tillbaka i Östersund. Det är dags att hänga in vårjackan som luftades i Göteborg och ta fram dunjackan igen. För det är trotts allt lite skillnad på klimatet här i Sverige. I fredags kunde man stundvis gå utan jacka, hur underbart är inte det?! Och nu när jag tittar ut så är det snö, snö och åter snö.. Som jag längtar efter våren! Men den är nog inte så långt borta tror jag :)

Då var det sista kvällen i Göteborg. Har p...

Då var det sista kvällen i Göteborg. Har precis ätit pasta på en mysig restaurang och nu ska vi väl vidare, jag och Mari.. Vart återstår :) over and out


Dramatiken är på högsta nivå här i GBG.. N...

Dramatiken är på högsta nivå här i GBG.. När man dyker in vid barens entré gäller det att posera för allt man har.. Fortsättning följer


Då var man i Göteborg! Dagens första stopp...

dsc03611 (MMS)

Då var man i Göteborg! Dagens första stopp blev självklart Espresso house :)


Då sitter man här som packade sillar i e...

Då sitter man här som packade sillar i en tågvagn.. Så mysigt så haha. Kommer vara framme i Göteborg kl 08.38 imorgon.. Så det blir lite mer uppdatering då. Sov så gott


Helgens äventyr startar nu!

Resväskan är packad, biljetterna är på sin plats och viktigast av kanske allt är att partyklänningarna är med ;) Jag ska till Göteborg under helgen, åker redan ikväll med nattåget så jag är framme imorgon bitti. Imorgon finns det inga direkta planer mer än att njuta av Göteborg och speciellt dess utbud av nattlivet. Lördag och söndag kommer att främst spenderas på Turism mässan. Det är nämligen syftet med denna resa! För jag är trotts allt snart en turismvetare (vad det nu ska betyda) ;) Men jag tror nog att en av de viktigaste sakerna med denna resa är kläderna, det gäller ju att välja rätt för när man väl står där en fredagskväll på väg ut i nattlivet och man inser att partyoufiten man valt är helt helt fel. Man får panik och känner sig galet ful och inget passar. Inga hjälpande ord hjälper, kvällen är förstörd. Men för att detta inte ska inträffa har jag planerat mina party outfits noga, riktigt noga ;) Såå dessa snyggingar ska vädras i Göteborg i helgen. 




Stressssssad?

Nu sitter jag här hemma igen efter en hektisk dag och jag har en känsla av att den inte är riktigt över ännu... Först ska jag kanske berätta att min älskling kom till mig igår. Så det blev en sovmorgon med en mysig frukost. Orkade inte stress iväg till skolan direkt. Men när jag väl var på skolan satt jag och stirrade på dataskärmen.. Det gick segt men tillslut släppte det och jag var klar i skolan för denna vecka. Sprang ner på stan och letade strumpbyxor, sko putts... Och nu sitter jag här hemma och fundera på hur jag ska göra.. Jag menar jag har nog att göra med att packa eftersom jag åker till Göteborg ikväll :D Men jag vill ju träna.. Såååå till gymmet hinner jag inte så jag får köra ett pass hemma istället.

Strålande humör

Vilken underbar morgon! Vaknade av att älsklingen ringde och väckte mig, trodde nästan att han låg brevid mig i sängen. Vilket han gör snart för ikväll kommer han hit :) Har tvättstugan så här tidigt på morgonen men det gör inget alls för jag är på ett strååålande humör :) Nu blev jag ännu gladare, såg precis på nyheterna att det kommer bli 12-15 grader varmt (!!!!!) på fredag i Göteborg när jag är där. Vilken unerbar morgon :)


Jag är redo...

... desperata hemmafruar! Har laddat upp med en kopp hallon tea och en fruktsallad med kiwi, banan, hallon och äpple. Perfekt kvälls mys helt enkelt så här på en tisdag :)





Biggest Loser

Sitter och kollar på Biggest Loser, ett program där överviktiga tävlar om att gå ner i vikt. Så fort det är utröstning och den som åker ut börjar gråta... vad gör jag då?  Jag börjar också att gråta. Nu menar jag inte en liten tår utan det kommer krokodiltårar som jag inte kan kontrollera. Detta övergår sedan till små gråt-hulkningar. Vad är det för fel på mig? Jag menar så känslomässigt är det väl egentligen inte?! Är det bara jag som sitter och gråter åt Biggest Loser? 




Usch

Tittade på Nyhetsmorgon på TV4 tidigare. Det var dags för att skrapa triss och en söt dam stod redo. Men det hon inte visste var att hon skulle bli miljonär! Hon skrapade fram 1 miljon, 3 miljoner, 5 miljoner och slutligen 50 tusen. Sedan plötsligt var det två av varje och det skulle avgöras på sista skrapruntan. Man såg att det inte var 50 tusen direkt för nollorna var långt ut i kanten... Hon vann 5 miljoner! Förstå 5 miljoner! Helt galet! Men vad damen då gör är att hon säger "Usch, jag klarar inte detta".

Det är dags för mig att gå och köpa trisslotter ;)


Knockad

Jag är helt slutkörd. Vet inte vad som har hänt, men jag är inte 110% som jag brukar. Har haft ont i huvudet hela dagen och ingen alvedon eller ipren har hjälpt :( Sov för en stund sen vilket var skönt men när jag vaknade så kom huvudvärken sakta men säkert tillbaka. Jag hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk, inte nu när jag ska iväg på en liten tripp... Ska kurrera mig och se om jag kanske kan bli lite bättre tills imorgon.

Haha

Ett gott skratt förlänger verkligen livet.. Var inne på Tv3play och såg ett avsnitt där Katrin Zytomierska blev blåst av Bingo i Blåsningen. Som jag skrattade! Hon gick verkligen på det hela. Finns det något som är bättre än att skratta på riktigt?

Söndag

Tänk vad veckorna går fort, dagarna också för den delen. Men är det någon dag som jag inte riktigt tycker om så är det faktiskt söndagar. Jag vet att det låter konstigt, för söndagar ska vara "vilodagar". Men jag blir så sjukt rastlös på söndagar. Kanske kan bero på att hela stan är i koma. Här i Östersund är nästan allt stängt, det ärsom en spökstad nästan. Och inte kan man gå på något träningspass heller, nej det finns inga på söndagar. Iaf inget som lockar. Men något som jag nästan alltid gör på söndagar är att prata igenom min telefonbok. Oftas terroriserar jag min älskade pojke med sjuttoelva telefonsamtal, en timmas samtal med min underbara Bonnie, uppdatering av syrrorna och mina päron.

Nu blir det till att kolla på film, Marley and I. Jag har sett den tidigare men den är så underbar!




Dålig idé

Har precis varit och kört ett träningspass. Har lite problem med min vänstra fot som jag har en nervskada i. Men idag när jag körde kondition tänkte jag att jag skulle trottsa det lilla problem jag har, att foten somnar efter ett tag.. Det var riktigt dumt! Jag föll som en fura på löpbandet... Sååå pinsamt, tur att det inte var så många där.. Så då gav jag upp och gick hem och gjorde lunch.






Idag blev det svamp risotto med sallad


Så sött

Nu på morgonen pratade jag med P som är hos sina föräldrar. Han har den sötaste brors sonen, Morgan. Lilla Morgan är snart 2 år och gissa vad han gjorde idag.. Han sa mitt namn!!! Hur gulligt är inte de?!

Ahlgrens goes XXL

Kolla in dessa bilar från Ahlgrens.. Dom är ju helt galet stora och goooooda! :D


Fredags lyx

Fredagar och lördagar har alltid i min familj varit dom dagarna man äter extra gott. Man unnar sig något som man kanske inte äter mitt i veckan. Pasta och korv på en fredag till middag är inte riktigt min grej. Även om man är student så kan man faktiskt göra som jag lyxa till det ibland. Så idag blev det couscous med scampi i mojo sås och en riktigt god sallad. Kan inte annat än att ge mig själv fem stjärnor av fem möjliga för denna utsöka måltid.



Nu blir det Lets Dance! Heja Claudia säger jag bara :D


Grekland?

Även om det är snö och vitt utanför fönstret så är våren och framförallt sommaren inte långt borta. Vad ska man göra då i sommar när man är så att säga "ledig"? Lilla jag ska troligvis jobba hela sommaren och läsa distanskurser, men det är inte så illa. Jag har verkligen riktigt skoj på jobbet med mina kollegor. Men för att komma till det jag tänkte skriva om så sitter jag nu här och funderar om jag och P ska försöka åka bort sista veckan i augusti så man får någon sol, värme och framförallt ledighet.. Vad sägs om Levsos, Grekland?





Äntligen fredag

God morgon underbara fredag! Vilken härlig känsla det är att det är snart är helg :) Börjar dagen med denna frukost, njuter lite extra helt enkelt!




Oroande sms

Fick ett sms igår av Mari som är i Turkiet med sin mor och far. Blev lite nervös och orolig över att hon kanske inte kommer hem igen. Hon skrev att hon blivit skrubbad på rumpan(!!!!!!?) av en kille som knappt varit byxmyndig.. Varför ville hon att en främmande kille (pojke) skrubbar hennes rumpa??? Inte ens en kvinna skulle få skrubba min! En gubbe som kallar henne för "svenska flicka sockerdricka" har försökt köpa henne för 200 kameler. Kom igen är inte 200 kameler lite väl billigt? Vad tror han att din pappa ska göra med 200 kameler ute i norrlands skogar? Bedriva en kamelfarm???

Men sen kommer det som gör att jag inte längre tror att den Mari som jag känner finns kvar längre. Hon har dansat magdans och skakat på rumpan för 100 personer och hon kände sig som Shakira..





Hon vet inte ännu att hon befinner sig i den klassiska turistfällan. Mari snälla kom hem! Jag tror inte riktigt på en karriär inom magdansens värld tyvärr!

Den som längtar efter något gott...

... väntar aldrig för länge! Eller?!

Jag längtar som en tok efter våren och värmen nu! Är riktigt less på all snö och halkan som är ute.. Men det börjar gå åt rätt håll iaf vilket är skönt. Snön smälter sakta men säkert och förhoppningsvis dröjer det inte många veckor till man kan använda vårjackan och ta fram vårskorna också :)
Satt och kollade igenom bilder från när jag var "hemma" i Stockholm förra våren i april-maj och insåg hur mycket jag saknar att ha en riktigt lång vår och sommar. Det är trotts allt lite skillnad att bo här i norr. Våren hinner knappt börja innan det är sommar och sommaren hinner inte riktigt med den heller innan det är höst och kallt. Sedan kommer vintern med en smäll och så är det kallt, mörkt och en massa snö i typ 6 månader.. Varför flyttade jag hit för det första? Hmm, ja att jag flyttar här ifrån till nästa vinter är det ingen tvekan om. Ge mig vår nu!!! :D



Stureparken på Östermalm





Floras kulle, Humlan på Östermalm


Lakanen i mitt liv

Satt och funderade över det här med att bli, eller snarare vara vuxen och ta hand om sig själv nyss. När man är vuxen ska man ju göra de där inköpen som man borde göra även om man inte alls vill det eller tycker att det är speciellt kul att lägga pengar på det. Precis så har jag tänkt om lakan hela min vuxna del av mitt liv. Lakan är inget man, iaf inte jag, vill köpa.. Det är en typisk sak som ens föräldrar ger en i arv när man flyttar. Sedan köper man en ny uppsättning lakan bara för att man måste för att de gamla är så utslitna så det blivit hål i dem.. eller något..
Tro det eller ej, mina lakan är hela och rena men jag har ändå köpt en uppsättning lakan! Hittade riktigt snygga lakan från H&M Home. När jag såg lakanen blev jag aldeles till mig, det blev som en drog. Jag var tvungen att ha dem och det var inte för att det var lakan, utan för att de var rosa.. Betyder detta att jag är vuxen nu?



Vad tycks om detta härliga mönster?


Motivation tack!

Jag borde sitta och skriva på C-uppsatsen så tangentbordet glöder. Men jag har verkligen ingen motivation alls! Sitter och stirrar med en tom blick på mitt word-dokument. Visste du förresten att det där strecket som flyttar sig när man skriver "blinkar" 52 gånger under 1 minut?! Det är riktigt intressant vetande, eller hur ;) 
Kanske ska ta mig ut och gå en promenad och hoppas på att motivationen faller ner från himlen och träffar mig i huvudet eller något.. Ja, jag tror det får bli en promenad..


Men vad gör jag då... Nu hamnade jag plötsligt framför Photoshop.. Nej NU ska jag gå ut och skaffa mig lite motivation och även lite inspiration!




Jag vet iaf att jag lever!

Igår var jag på ett bodypump pass. Efter träningspasset hade jag lite svår att ta mig hem, mina ben vek sig under mig så fort jag böjde på benen. Väl hemma däckade jag i soffan av ren utmattning. Jag misstänkte att jag skulle få en träningsvärk idag. När jag vaknade så kändes det helt okej.. sen rörde jag lite på mig och det kändes som om jag blivit överkörd av en lastbil, jag är en överkörd grävling, vid liv! Men det är faktiskt skönt det är med träningsvärk.
Har dock kommit på att jag verkligen är en av dem som periodstränar. Varför är det så egentligen? Det handlar ju bara om att ta sig till gymmet, göra det man ska och sen gå hem. Eller är det så att jag tycker att det är för omständigt att ta mig till gymmet och träna? Inte vet jag vad det är för när jag nu sitter här dagen efter, med ömma ben, armar, mage så kan jag faktiskt inte förstå varför jag inte går oftare till gymmet. Inte nog med att man vet att man gjort något bra när man har träningsvärk, man vet att man har gjort något bra för sig själv som man kan vara stolt över. Och sen att bikinisäsongen är en dag närmare gör ju faktisk att man måste ta sig till gymmet.. Men vad gör det? Jag gillar denna känsla :)




Ny lägenhet, ny roomie

Jag fick tag i en lägenhet tillslut.. Eller ja det är en lägenhet som jag ska dela med en annan tjej, vem hon är vet jag inte.. Men det blir säkert bra. Jag ska somsagt inte bo så länge i lägenheten... Jag flyttar andra helgen i maj så det blir snart till att börja röja bland alla sakerna. Jag har tidigare bott i detta hus, samma våning, det var för ca 3 år sedan när jag flyttade hit till Östersund som jag bodde där. Tjejen som jag bodde med heter Nadia och var verkligen världens gulligaste roomie :) Håll tummarna att tjejen jag ska bo med är lika bra som Nadia!









Lägenhet sökes!

Fick veta igår att jag måste flytta.. Orkar inte ens tänka på tanken! Han jag hyr avs föräldrar ska sälja lägenheten så nu är det bara att leta efter ny lägenhet. Inte så lätt direkt kan man väl säga. Jag behöver en lägenhet som är relativt billig i ca 7-8månader här i Östersund... Har du en över till mig kanske?


Sorry!

Jag är ledsen över att jag har försummat bloggen under den senaste veckan.. Jag kommer att ta igen det med råger till helgen när jag har massa tid över! P åkte hem idag och jag har jobbat hela dagen.. Ska jobba imorgon och på fredag.. Men just nu måste jag lägga all tid jag utöver jobbet på att plugga till statistik tentan..


Underbara frukost

Började morgonen med en riktigt mysig frukost med min pojke. Överraskade honom med att baka croissanger (stavs det så?) och scrabled eggs. Det blev riktigt gott. Frukost är en av de höjdpunkter under dagen när det kommer till mat som jag verkligen tycker om. Det finns så mycket att välja mellan. Ska man äta macka, fil eller ägg? Ska man äta en fruktsallad, göra en latte? Du förstår vad jag menar, frukost är vrkligen underbart! Imorgon tänkte jag baka ett bröd som min syster gjorde förra hegen :)

Nu ska jag göra mig redo för ännu en  underbar vinterdag. Ska försöka övertala pojken att åka skridskor på sjön. Får se hur det går :)



Vårkänslor

Solen skiner in genom fönstret och träffar mig i ansiktet.. Denna härliga sol, som jag saknat hela denna mörka höst/vinter. Det är inte långt kvar nu innan solens strålar förvandlar det lilla vinterparadis som är ute till slask och rinnande vatten. Våren är påväg, jag känner det på mig. Ska bli så skönt att packa bort alla vinterkläder och ta fram en tunnare jacka och vårskor. Hittade en fantastisk klänning från H&Ms kommande "Garden collection". Den kommer ut senare under mars. Ska försöka komma över ett exemplar! Hoppas hoppas hoppas ;) Kommer drömma om denna klänning tills den är min.

 






Nu ska jag ta tag i dagen det är plugg, föreläsning och träning som står på schemat. Men först blir det städning av lägenheten.


OS-hjältar

Kvällen igår spenderades utomhus. Det var dags för att fira våra otroligt duktiga OS-deltagare som kommit hem till Sverige igen. Något som är extra roligt var att drygt 20 av dem kommer från Jämtland, 7 av 11 OS-medaljer hör alltså hemma i samma län där jag nu bor. Så det var kanske inte så konstigt att de hyllades som de hjältar de faktiskt är, på Stortorget här i Östersund. Tycker faktiskt att det är lite tråkigt att inte längre sitta framför tvn och vara fylld av adrenalin, nagelbitande draman på upplopp och glädje stuttsande hejande hemma i soffan. Vad ska man nu göra när man insett att OS verkligen är över?



Bilden är från http://maridanielsson.blogg.se/


Hjärnspöken

Vaknade av att tårarna rann ner för mig kind. Drömde en riktigt obehaglig dröm, har försökt skaka av mig den hela förmiddagen men den förföljer mig.. Ibland undrar jag hur det är med drömmar. Finns det sanningar i dem? Kommer det man drömt att hända? Kanske ska köpa mig en drömtydar bok och lista ut svaren på allt jag drömmer. Hoppas verkligen att det "bara var en dröm". Tänk vad en dröm kan sätta igång hjärnspöken..

Tv-tajm

Dom är tillbaka! Idag började Desperate housewives igen, men det är säker inget du missat. Som jag längtat! Dock saknade jag Mari, vi brukar nämligen sitta på msn och tjattra om vad som händer och analysera sönder programmet medans det pågår. Jag ser redan framemot nästa veckas avsnitt. Just nu slöklollar jag på Cugar town. Och vad kan jag säga, detta är en typisk "Anna serie" som min pojke brukar säga... Haha.. Hur ska detta gå när Greas Anatomy börjar imorgon.. Hua jag blir hög av alla intriger som kommer att ske under våren redan nu.. haha


Dagens måltid

Kvällens måltid blev riktigt god och riktigt lättlagat. Jag gjorde teriyaki wok, med kykling, grönsaker, cashewnötter och ris.



Ute på hal is

Idag har jag haft en helt underbar dag, en riktig friluftsdag! Mötte upp Mari, Linda, Sanna och Anette i vinterparken för att grilla lite korv, för att sedan ge oss ut på isen och ageera "Bambi på hal is" ;) Jag tycker nog att det gick ganska så bra, förutom några mindre missöden, jag ramlade två ggr och var den enda av oss som gjorde det.. Men Mari sa något som var sant... "Ramlar man inte, utmanar man sig inte". Tycker det var mycket bra sagt :) Men vi åkte ändå 6km, inte allt för dåligt av oss skridskoamatörer och då räknar jag inte in Linda som är en riktig skridskoprinsessa.





Söta lilla Mari




Coola brudar... Sanna, Linda & Mari


















Hoppas att du har haft en lika härlig dag som jag har!


Helgen som var

Här kommer lite bilder från helgen som varit. Jag hade ju min syster här på besök, så vad passade bättre än att visa Östersund från sin bästa sida med Vinterfestivalen. Vi hade verkligen en supermysig helg tillsamman, allt från lite shopping till ute kväll på kåren till hejande hemma i soffan på svenskarna i OS.































Nu ska jag göra mig redo för att möta dagen med skridskor på Storsjön med några tjejer från klassen!


Nästan i min brevlåda




När jag kom hem igår stog det ett litet paket lutat mot min dörr. Gud så roligt det är att få paket, oavsett om man vet att de ska komma eller ej. Väl inne funderade jag en kort sekund på att vänta med att öppna paketet, men det kunde jag såklart inte ;) I paketet låg det två godingar från Odd molly, en hand cream och ett lip balm! Tack Elle!








850 dagar

 



Idag är det 850 dagar sedan jag och min älskling blev tillsammans. Tänk vad tiden går fort!



RSS 2.0